Sauce Espagnole är en den klassiska, bruna grundsåsen som utgör grunden till många bruna såser. Såsen är ett avkok på oxben med tomater och örter som har reducerats och tjocknat. Sauce Espagnole är en av Escoffiers fem modersåser och har använts som bas i både det franska och det spanska köket sedan 1900-talet, varefter den har spritt sig över hela världen. Prova t.ex. att reducera Sauce Espagnole till två tredjedelar och smaka av med exempelvis blåmögelost, vinbärsgelé, OSCAR® Viltfond koncentrat och enbär så har du en perfekt viltsås. Beroende på typ av vilt/årstid kan du bygga vidare på såsen med bland annat blåbär, citron eller vilda svampar. 9,7 liter OSCAR® Sauce Espagnole, färdig för användning.
Storlek
10000gram
Vatten, nötben, tomatpuré, lök, morot, modifierad stärkelse, karamelliserat socker, salt, lagerblad. 1 liter sås kokas på 0,92 kg nötben.
Näringsämne | Per 100g |
---|---|
Energi | 175 kJ |
Energi | 41 kcal |
Fett | 0.1 g |
- Varav mättat fett | 0 g |
Kolhydrat | 2.4 g |
- Varav sockerarter | 1 g |
Protein | 7.2 g |
Salt | 0.57 g |
Fiber | 1 g |
Förvaras i 5°C till 20°C för optimal hållbarhet upp till 365 dagar.
Förvaringstemperatur
5°C till 20°C
Total hållbarhet
Upp till 365 dagar
Tillverkningsland
Finland
Företag
OSCAR A/S
Org.nr: 13237409
I en portion på 100g finns det 7.2g protein.
Per 100g portion innehåller Sauce Espagnole 2.4g kolhydrater tillsammans med 0.1g fett.