”Sella” betyder att riset är förkokt. Behandlingen gör det lätttare att få ett perfekt kokresultat varje gång – lätt och luftigt med separerade riskorn. Riset är av typen 1121 och är en extra långkornig variant av basmati. Riset föredras i många av köken i Mellanöstern, Indien och Pakistan. Den persiska tillagningsmetoden av basmati, chelo, brukar lyftas fram som det godaste sättet att avnjuta detta ris. Ett bra basmatiris ska torkas och lagras för att utveckla arom och smak, vårt basmatiris har lagrats i minst två år innan det packas. Vårt basmatiris odlas i Pakistan och innehåller 98 procent hela riskorn.
Storlek
1000gram
Ingredienser: Förkokt basmatiris 1121. Innehåller 98% hela korn.
Näringsämne | Per 100g |
---|---|
Energi | 1501 kJ |
Energi | 359 kcal |
Fett | 1 g |
- Varav mättat fett | 0.2 g |
Kolhydrat | 77 g |
- Varav sockerarter | 0.4 g |
Protein | 9.2 g |
Salt | 0 g |
Fiber | 0.5 g |
Förvaras i högst null°C för optimal hållbarhet upp till 360 dagar.
Total hållbarhet
Upp till 360 dagar
Tillverkningsland
Pakistan
Företag
Sevan AB
Org.nr: 556348-0085
I en portion på 100g finns det 9.2g protein.
Per 100g portion innehåller Sellaris 77g kolhydrater tillsammans med 1g fett.