Saltå Kvarns ekologiska svarta ris Nerone odlas i Podalen i norra Italien. Det är ett välsmakande och opolerat ris med fyllig, lite nötaktig smak och härlig konsistens. Den vackra färgen behålls under kokningen och gör det extra dekorativt på tallriken. Riset är en källa till fiber och zink samt rikt på magnesium, tiamin, niacin och vitamin B6.
Storlek
10000gram
Ingredienser Ekologiskt svart ris* *KRAV-certifierad ekologisk ingrediens
Näringsämne | Per 100g |
---|---|
Energi | 1550 kJ |
Energi | 370 kcal |
Fett | 3 g |
- Varav mättat fett | 0.6 g |
Kolhydrat | 72 g |
- Varav sockerarter | 0.5 g |
Protein | 9.4 g |
Salt | 0.01 g |
Fiber | 4.2 g |
Vitamin B6 | 0.6 mg |
Magnesium | 115 mg |
Niacin | 5.4 mg |
Tiamin | 0.4 mg |
Zink | 2.1 mg |
Förvaras i 5°C till 25°C för optimal hållbarhet upp till 365 dagar.
Förvaringstemperatur
5°C till 25°C
Total hållbarhet
Upp till 365 dagar
Tillverkningsland
Italien
Företag
Saltå Kvarn AB
Org.nr: 556539-6966
I en portion på 100g finns det 9.4g protein.
Per 100g portion innehåller Svart ris KRAV 72g kolhydrater tillsammans med 3g fett.