Ordet Aquafaba kommer från latin och betyder ordagrant Bönvatten (aqua, ”vatten” och faba ”böna”). Aquafaba är helt enkelt spadet från bönor, oftast kikärtor. Produkten är 100% naturlig, och är ett vegetabiliskt alternativ till ägg i bakning, matlagning och drycker. Smak och doft är mycket mer neutral och färgen är något mörkare än vanligt kikärtsspad, vilket ger fin färg till exempelvis pannkakor. En förpackning om 500 ml motsvarar 10 ägg. Använd Aquafaba i t ex pannkakor, omelett, mousse, maräng, majonnäs eller istället för äggvita i drinkar.
Storlek
500milliliter
Kikärtsspad (vatten 94,7%, kikärtor 5,3%).
Näringsämne | Per 100g |
---|---|
Energi | 53 kJ |
Energi | 13 kcal |
Fett | 0.1 g |
- Varav mättat fett | 0.1 g |
Kolhydrat | 1.4 g |
- Varav sockerarter | 0.3 g |
Protein | 1.2 g |
Salt | 0.1 g |
Förvaras i 2°C till 30°C för optimal hållbarhet upp till 450 dagar.
Förvaringstemperatur
2°C till 30°C
Total hållbarhet
Upp till 450 dagar
Tillverkningsland
Italien
Företag
bry dig ab
Org.nr: 556372-4334
I en portion på 100g finns det 1.2g protein.
Per 100g portion innehåller Aquafaba 1.4g kolhydrater tillsammans med 0.1g fett.