Saltå Kvarns vetemjöl är ett siktat mjöl av svenskt ekologiskt vete som mals på soderkvarn, ett malverk med valsar av sten. Det fina med soderkvarnen är att den kallmaler mjölet. Det sker alltså ingen temperaturstegring vid malningen, vilket gör att mjölet behåller viktiga smak- och näringsämnen. Mjölet har dessutom hög utmalning där drygt tre fjärdedelar av vetekornet används. I slutändan får du ett mustigt och aromrikt vetemjöl som passar bra till det mesta. Malt av vetekornets kärna. Används på samma sätt som kärnvetemjöl.
Storlek
2000gram
Ingredienser Ekologiskt VETEmjöl*, maltmjöl av KORN* *KRAV-ekologisk ingrediens
För din säkerhet vill vi uppmärksamma att denna produkt innehåller spannmål som innehåller gluten. Om du är allergisk mot något av dessa ämnen, vänligen ta detta i beaktande..
Näringsämne | Per 100g |
---|---|
Energi | 1450 kJ |
Energi | 350 kcal |
Fett | 1.9 g |
- Varav mättat fett | 0.5 g |
Kolhydrat | 72 g |
- Varav sockerarter | 1.5 g |
Protein | 10 g |
Salt | 0.01 g |
Fiber | 3.6 g |
Tiamin | 0.2 mg |
Förvaras i 15°C till 25°C för optimal hållbarhet upp till 365 dagar.
Förvaringstemperatur
15°C till 25°C
Total hållbarhet
Upp till 365 dagar
Tillverkningsland
Sverige
Företag
Saltå Kvarn AB
Org.nr: 556539-6966
I en portion på 100g finns det 10g protein.
Per 100g portion innehåller Vetemjöl KRAV 72g kolhydrater tillsammans med 1.9g fett.
Vetemjöl KRAV innehåller allergenet spannmål som innehåller gluten.
Vetemjöl KRAV tillverkas i en miljö utan deklarerade spår av allergener.
Du kan kontakta Saltå Kvarn AB på följande sätt: Telefon: 08-551 508 00. E-post: info@saltakvarn.se. Adress: Saltå, 153 91 Järna.