Saltå Kvarns Ölandsvetemjöl är ett stenmalet siktat mjöl av svenskt ekologiskt ölandsvete. Ölandsvete är en så kallad kultursort, en äldre variant av vete, vars djupa rotsystem gör att det t.ex. klarar perioder av extrem torka bättre än moderna vetesorter. Att baka med kultursorter ger mer smak, samtidigt som det stödjer ett småskaligt, hållbart jordbruk. Ölandsvetemjöl används som vanligt vetemjöl och är väldigt gott till bröd, bullar och bakverk.
Storlek
1250gram
Ingredienser Ekologiskt siktat mjöl av ölandsVETE*, maltmjöl av KORN* *KRAV-ekologisk ingrediens
För din säkerhet vill vi uppmärksamma att denna produkt innehåller spannmål som innehåller gluten. Om du är allergisk mot något av dessa ämnen, vänligen ta detta i beaktande..
Näringsämne | Per 100g |
---|---|
Energi | 1500 kJ |
Energi | 360 kcal |
Fett | 1.8 g |
- Varav mättat fett | 0.5 g |
Kolhydrat | 67 g |
- Varav sockerarter | 0.5 g |
Protein | 15 g |
Salt | 0.01 g |
Fiber | 2.8 g |
Tiamin | 0.21 mg |
Förvaras i 15°C till 25°C för optimal hållbarhet upp till 365 dagar.
Förvaringstemperatur
15°C till 25°C
Total hållbarhet
Upp till 365 dagar
Tillverkningsland
Sverige
Företag
Saltå Kvarn AB
Org.nr: 556539-6966
I en portion på 100g finns det 15g protein.
Per 100g portion innehåller Ölandsvetemjöl sik 67g kolhydrater tillsammans med 1.8g fett.
Ölandsvetemjöl sik innehåller allergenet spannmål som innehåller gluten.
Ölandsvetemjöl sik tillverkas i en miljö utan deklarerade spår av allergener.
Du kan kontakta Saltå Kvarn AB på följande sätt: Telefon: 08-551 508 00. E-post: info@saltakvarn.se. Adress: Saltå, 153 91 Järna.