Ett ekologiskt stenmalet fullkornsmjöl med både kli och grodd kvar. Det är rikt på fiber, zink och är en källa till järn. Ölandsvete är en gammal kultursort som passar särskilt bra till surdegsbröd. Också gott i pannkakor, pizza m.m. Odlat i Sverige.
Storlek
10000gram
Ingredienser: Ekologiskt fullkornsmjöl av ölandsVETE*, maltmjöl av KORN* (0,1%) *KRAV-certifierad ekologisk ingrediens.
För din säkerhet vill vi uppmärksamma att denna produkt innehåller spannmål som innehåller gluten. Om du är allergisk mot något av dessa ämnen, vänligen ta detta i beaktande..
Näringsämne | Per 100g |
---|---|
Energi | 1450 kJ |
Energi | 340 kcal |
Fett | 3.1 g |
- Varav mättat fett | 0.6 g |
Kolhydrat | 58 g |
- Varav sockerarter | 1.1 g |
Protein | 14 g |
Salt | 0.01 g |
Fiber | 11 g |
Järn | 4.1 mg |
Zink | 3.9 mg |
Förvaras i högst 22°C för optimal hållbarhet upp till 365 dagar.
Förvaringstemperatur
Maximum 22°C
Total hållbarhet
Upp till 365 dagar
Tillverkningsland
Sverige
Företag
Saltå Kvarn AB
Org.nr: 556539-6966
I en portion på 100g finns det 14g protein.
Per 100g portion innehåller Ölandsvetemjöl 58g kolhydrater tillsammans med 3.1g fett.
Ölandsvetemjöl innehåller allergenet spannmål som innehåller gluten.
Ölandsvetemjöl tillverkas i en miljö utan deklarerade spår av allergener.
Du kan kontakta Saltå Kvarn AB på följande sätt: Telefon: 08-551 508 00. E-post: info@saltakvarn.se. Adress: Saltå, 153 91 Järna.