Saltå Kvarns Biodynamiska Kulturvetemjöl är ett stenmalet siktat mjöl av olika svenska kultursorter av vete. Kultursorter är äldre varianter av vete, vars djupa rotsystem gör att de t.ex. klarar perioder av extrem torka bättre än moderna vetesorter. Att baka med kultursorter ger mer smak, samtidigt som det stödjer ett småskaligt, hållbart jordbruk. Kulturvetemjöl används som vanligt vetemjöl och är väldigt gott till bröd, bullar och bakverk.
Storlek
1250gram
Ingredienser Ekologiskt siktat mjöl av VETE**, maltmjöl av KORN* *KRAV-ekologisk ingrediens **KRAV-ekologisk ingrediens och Demeter-certifierad biodynamisk ingrediens
För din säkerhet vill vi uppmärksamma att denna produkt innehåller spannmål som innehåller gluten. Om du är allergisk mot något av dessa ämnen, vänligen ta detta i beaktande..
Näringsämne | Per 100g |
---|---|
Energi | 1510 kJ |
Energi | 360 kcal |
Fett | 1.9 g |
- Varav mättat fett | 0.5 g |
Kolhydrat | 72 g |
- Varav sockerarter | 1.5 g |
Protein | 11 g |
Salt | 0.01 g |
Fiber | 3.6 g |
Tiamin | 0.2 mg |
Förvaras i 5°C till 25°C för optimal hållbarhet upp till 365 dagar.
Förvaringstemperatur
5°C till 25°C
Total hållbarhet
Upp till 365 dagar
Tillverkningsland
Sverige
Företag
Saltå Kvarn AB
Org.nr: 556539-6966
I en portion på 100g finns det 11g protein.
Per 100g portion innehåller Biodynamiskt kulturvetemjöl siktat 72g kolhydrater tillsammans med 1.9g fett.
Biodynamiskt kulturvetemjöl siktat innehåller allergenet spannmål som innehåller gluten.
Biodynamiskt kulturvetemjöl siktat tillverkas i en miljö utan deklarerade spår av allergener.
Du kan kontakta Saltå Kvarn AB på följande sätt: Telefon: 08-551 508 00. E-post: info@saltakvarn.se. Adress: Saltå, 153 91 Järna.