Saltå Kvarns rågmjöl är ett stenmalet fullkornsmjöl av svensk ekologisk råg. Hela rågkärnan med kli och grodd ingår, vilket gör mjölet rikt på fiber och en källa till magnesium, järn och zink samt B-vitaminerna tiamin, B6 och folsyra. Av rågmjöl bakar du härligt saftiga surdegsbröd. Bakar du med jäst så behöver du tillsätta 30% vetemjöl. Rågmjöl är också gott att koka gröt på.
Storlek
1250gram
Ingredienser Ekologiskt fullkornsmjöl av RÅG*, maltmjöl av KORN* *KRAV-ekologisk ingrediens
För din säkerhet vill vi uppmärksamma att denna produkt innehåller spannmål som innehåller gluten. Om du är allergisk mot något av dessa ämnen, vänligen ta detta i beaktande..
Näringsämne | Per 100g |
---|---|
Energi | 1350 kJ |
Energi | 330 kcal |
Fett | 2.5 g |
- Varav mättat fett | 0.5 g |
Kolhydrat | 61 g |
- Varav sockerarter | 2.4 g |
Protein | 9.2 g |
Salt | 0.01 g |
Fiber | 13 g |
Folsyra | 50 µg |
Järn | 2.8 mg |
Vitamin B6 | 0.35 mg |
Fosfor | 350 mg |
Kalium | 450 mg |
Magnesium | 110 mg |
Tiamin | 0.2 mg |
Zink | 2.5 mg |
Förvaras i 15°C till 25°C för optimal hållbarhet upp till 365 dagar.
Förvaringstemperatur
15°C till 25°C
Total hållbarhet
Upp till 365 dagar
Tillverkningsland
Sverige
Företag
Saltå Kvarn AB
Org.nr: 556539-6966
I en portion på 100g finns det 9.2g protein.
Per 100g portion innehåller Rågmjöl KRAV 61g kolhydrater tillsammans med 2.5g fett.
Rågmjöl KRAV innehåller allergenet spannmål som innehåller gluten.
Rågmjöl KRAV tillverkas i en miljö utan deklarerade spår av allergener.
Du kan kontakta Saltå Kvarn AB på följande sätt: Telefon: 08-551 508 00. E-post: info@saltakvarn.se. Adress: Saltå, 153 91 Järna.