Saltå Kvarns rågmjöl är ett grovmalet fullkornsmjöl av råg som malts på stenkvarn. Hela rågkärnan med kli och grodd ingår. Mjölet är rikt på kostfiber och en källa till magnesium, järn och zink. Av rågmjöl bakar du härliga surdegsbröd. Bakar du med jäst så behöver du tillsätta vetemjöl. Rågmjöl är också gott att koka gröt på.
Storlek
10000gram
Ingredienser Fullkornsmjöl av RÅG* *KRAV-certifierad ekologisk ingrediens
För din säkerhet vill vi uppmärksamma att denna produkt innehåller spannmål som innehåller gluten. Om du är allergisk mot något av dessa ämnen, vänligen ta detta i beaktande..
Näringsämne | Per 100g |
---|---|
Energi | 1350 kJ |
Energi | 330 kcal |
Fett | 2.5 g |
- Varav mättat fett | 0.5 g |
- Varav fleromättat fett | 1.2 g |
- Varav enkelomättat fett | 0.5 g |
Kolhydrat | 60 g |
- Varav sockerarter | 2.5 g |
Protein | 8.2 g |
Salt | 0.01 g |
Fiber | 14 g |
Folsyra | 56 µg |
Järn | 3.3 mg |
Vitamin B6 | 0.35 mg |
Fosfor | 360 mg |
Magnesium | 110 mg |
Tiamin | 0.3 mg |
Zink | 2.1 mg |
Förvaras i högst 22°C för optimal hållbarhet upp till 365 dagar.
Förvaringstemperatur
Maximum 22°C
Total hållbarhet
Upp till 365 dagar
Tillverkningsland
Sverige
Företag
Saltå Kvarn AB
Org.nr: 556539-6966
I en portion på 100g finns det 8.2g protein.
Per 100g portion innehåller Rågmjöl grovt KRAV 60g kolhydrater tillsammans med 2.5g fett.
Rågmjöl grovt KRAV innehåller allergenet spannmål som innehåller gluten.
Rågmjöl grovt KRAV tillverkas i en miljö utan deklarerade spår av allergener.
Du kan kontakta Saltå Kvarn AB på följande sätt: Telefon: 08-551 508 00. E-post: info@saltakvarn.se. Adress: Saltå, 153 91 Järna.