Detta fullkornsmjöl används med fördel till grova, saftiga bröd och ger stor och mustig smak. Råg innehåller en hel del nyttigheter, särskilt kostfiber, som är svåra att hitta någon annanstans. Eftersom rågkärnan bildar mindre gluten än vetekärnan så kan man med fördel kombinera rågmjöl med vetemjöl. Rågmjölet passar utmärkt till exempelvis knäckebröd, danskt och finskt rågbröd samt även till gröt.
Ekologiskt fullkornsmjöl av råg
Näringsämne | Per 100g |
---|---|
Energi | 1350 kJ |
Energi | 320 kcal |
Fett | 2.5 g |
- Varav mättat fett | 0.5 g |
Kolhydrat | 59 g |
- Varav sockerarter | 0.9 g |
Protein | 8 g |
Salt | 0 g |
Förvaras i högst null°C för optimal hållbarhet upp till 365 dagar.
Total hållbarhet
Upp till 365 dagar
Tillverkningsland
Sverige
Företag
Warbro Kvarn AB
Org.nr: 556743-4336
I en portion på 100g finns det 8g protein.
Per 100g portion innehåller Råg Fullkornsmjöl KRAV 59g kolhydrater tillsammans med 2.5g fett.