Saltå Kvarns rågflingor är tillverkade av svensk ekologisk råg som ångats och valsats till flingor. Hela kärnan med grodd och kli finns med, vilket gör rågflingorna rika på fiber. Råg är också en källa till tiamin, vitamin B6 och folsyra samt mineralerna magnesium, zink och järn. Rågflingor har en robust smak av råg och är gott till gröt, i bakning och müsliblandningar.
Storlek
650gram
Ingredienser Ekologisk fullkornsRÅG* som ångats och valsats till flingor *KRAV-ekologisk ingrediens
För din säkerhet vill vi uppmärksamma att denna produkt innehåller spannmål som innehåller gluten. Om du är allergisk mot något av dessa ämnen, vänligen ta detta i beaktande..
Näringsämne | Per 100g |
---|---|
Energi | 1350 kJ |
Energi | 320 kcal |
Fett | 1.5 g |
- Varav mättat fett | 0.5 g |
Kolhydrat | 61 g |
- Varav sockerarter | 2.4 g |
Protein | 9.2 g |
Salt | 0.01 g |
Fiber | 13 g |
Folsyra | 50 µg |
Järn | 2.8 mg |
Vitamin B6 | 0.35 mg |
Fosfor | 350 mg |
Kalium | 450 mg |
Magnesium | 110 mg |
Tiamin | 0.2 mg |
Zink | 2.5 mg |
Förvaras i 15°C till 25°C för optimal hållbarhet upp till 365 dagar.
Förvaringstemperatur
15°C till 25°C
Total hållbarhet
Upp till 365 dagar
Tillverkningsland
Sverige
Företag
Saltå Kvarn AB
Org.nr: 556539-6966
I en portion på 100g finns det 9.2g protein.
Per 100g portion innehåller Rågflingor KRAV 61g kolhydrater tillsammans med 1.5g fett.
Rågflingor KRAV innehåller allergenet spannmål som innehåller gluten.
Rågflingor KRAV tillverkas i en miljö utan deklarerade spår av allergener.
Du kan kontakta Saltå Kvarn AB på följande sätt: Telefon: 08-551 508 00. E-post: info@saltakvarn.se. Adress: Saltå, 153 91 Järna.