Saltå Kvarns kornmjöl är ett stenmalet fullkornsmjöl av svenskt ekologiskt korn. I motsats till vete och råg sitter kornets ytterskal, agnarna, fast runt kärnan och kornet behöver därför skalas innan det mals. Fullkornsmjöl av korn är fiberrikt och dessutom rikt på B-vitaminerna tiamin och niacin samt fosfor. Av kornmjöl kan du koka en fantastiskt god gröt och det är också gott till att baka spröda, goda knäckebröd, tunnbröd och kex.
Storlek
1250gram
Ingredienser Ekologiskt fullkornsmjöl av KORN* *KRAV-ekologisk ingrediens
För din säkerhet vill vi uppmärksamma att denna produkt innehåller spannmål som innehåller gluten. Om du är allergisk mot något av dessa ämnen, vänligen ta detta i beaktande..
Näringsämne | Per 100g |
---|---|
Energi | 1450 kJ |
Energi | 340 kcal |
Fett | 3 g |
- Varav mättat fett | 0.5 g |
Kolhydrat | 65 g |
- Varav sockerarter | 0.9 g |
Protein | 9.2 g |
Salt | 0.01 g |
Fiber | 7.6 g |
Järn | 3.5 mg |
Vitamin B6 | 0.3 mg |
Fosfor | 250 mg |
Kalium | 350 mg |
Magnesium | 89 mg |
Niacin | 7.2 mg |
Tiamin | 0.3 mg |
Zink | 2.4 mg |
Förvaras i 15°C till 25°C för optimal hållbarhet upp till 365 dagar.
Förvaringstemperatur
15°C till 25°C
Total hållbarhet
Upp till 365 dagar
Tillverkningsland
Sverige
Företag
Saltå Kvarn AB
Org.nr: 556539-6966
I en portion på 100g finns det 9.2g protein.
Per 100g portion innehåller Kornmjöl KRAV 65g kolhydrater tillsammans med 3g fett.
Kornmjöl KRAV innehåller allergenet spannmål som innehåller gluten.
Kornmjöl KRAV tillverkas i en miljö utan deklarerade spår av allergener.
Du kan kontakta Saltå Kvarn AB på följande sätt: Telefon: 08-551 508 00. E-post: info@saltakvarn.se. Adress: Saltå, 153 91 Järna.