Saltå Kvarns siktade dinkelmjöl är ett stenmalet mjöl av svenskt ekologiskt dinkelvete. Dinkelvete, även känt som spelt, är ett mycket gammalt veteslag - en så kallad kultursort. Att baka med kultursorter ger mer smak jämfört med moderna vetesorter samtidigt som det stödjer ett småskaligt, hållbart jordbruk.
Storlek
1250gram
Ingredienser Ekologiskt siktat mjöl av dinkelVETE*, maltmjöl av KORN* *KRAV-ekologisk ingrediens
För din säkerhet vill vi uppmärksamma att denna produkt innehåller spannmål som innehåller gluten. Om du är allergisk mot något av dessa ämnen, vänligen ta detta i beaktande..
Näringsämne | Per 100g |
---|---|
Energi | 1450 kJ |
Energi | 350 kcal |
Fett | 1.7 g |
- Varav mättat fett | 0.5 g |
Kolhydrat | 67 g |
- Varav sockerarter | 0.9 g |
Protein | 13 g |
Salt | 0.01 g |
Fiber | 3.5 g |
Förvaras i 15°C till 25°C för optimal hållbarhet upp till 365 dagar.
Förvaringstemperatur
15°C till 25°C
Total hållbarhet
Upp till 365 dagar
Tillverkningsland
Sverige
Företag
Saltå Kvarn AB
Org.nr: 556539-6966
I en portion på 100g finns det 13g protein.
Per 100g portion innehåller Dinkelmjöl siktat 67g kolhydrater tillsammans med 1.7g fett.
Dinkelmjöl siktat innehåller allergenet spannmål som innehåller gluten.
Dinkelmjöl siktat tillverkas i en miljö utan deklarerade spår av allergener.
Du kan kontakta Saltå Kvarn AB på följande sätt: Telefon: 08-551 508 00. E-post: info@saltakvarn.se. Adress: Saltå, 153 91 Järna.