Saltå Kvarns dinkelmjöl fullkorn är ett stenmalet fullkornsmjöl av ekologisk dinkel. Dinkel är en fullkornsprodukt med både kli och grodd kvar, vilket gör den rik på fibrer. Det bidrar också till att den är rik på niacin, fosfor, magnesium, järn och zink. Dinkel kallas också spelt och är en gammal vetesort. Gott till matbröd och gröt. Prova också att byta ut en vetemjölet mot dinkelmjöl när du gör pannkakor, jättegott! Saltå Kvarns dinkel är av sorten Oberkulmer rotkorn.
Storlek
10000gram
Ingredienser Ekologiskt fullkornsmjöl av dinkelVETE* *KRAV-certifierad ekologisk ingrediens
För din säkerhet vill vi uppmärksamma att denna produkt innehåller spannmål som innehåller gluten. Om du är allergisk mot något av dessa ämnen, vänligen ta detta i beaktande..
Näringsämne | Per 100g |
---|---|
Energi | 1450 kJ |
Energi | 350 kcal |
Fett | 2.4 g |
- Varav mättat fett | 0.5 g |
Kolhydrat | 60 g |
- Varav sockerarter | 0.7 g |
Protein | 15 g |
Salt | 0.1 g |
Fiber | 11 g |
Järn | 4.4 mg |
Magnesium | 136 mg |
Zink | 3.3 mg |
Förvaras i högst 22°C för optimal hållbarhet upp till 365 dagar.
Förvaringstemperatur
Maximum 22°C
Total hållbarhet
Upp till 365 dagar
Tillverkningsland
Sverige
Företag
Saltå Kvarn AB
Org.nr: 556539-6966
I en portion på 100g finns det 15g protein.
Per 100g portion innehåller Dinkelmjöl fullkor 60g kolhydrater tillsammans med 2.4g fett.
Dinkelmjöl fullkor innehåller allergenet spannmål som innehåller gluten.
Dinkelmjöl fullkor tillverkas i en miljö utan deklarerade spår av allergener.
Du kan kontakta Saltå Kvarn AB på följande sätt: Telefon: 08-551 508 00. E-post: info@saltakvarn.se. Adress: Saltå, 153 91 Järna.