Saltå Kvarns dinkelmjöl fullkorn är ett stenmalet mjöl av svenskt ekologiskt dinkelvete. Dinkelvete, även känt som spelt, är ett mycket gammalt veteslag - en så kallad kultursort. Att baka med kultursorter ger mer smak jämfört med moderna vetesorter samtidigt som det stödjer ett småskaligt, hållbart jordbruk. I dinkelmjöl fullkorn finns både grodd och kli kvar, vilket gör mjölet rikt på fiber, fosfor och zink samt B-vitaminerna tiamin och niacin. Dinkelmjöl ger fyllig arom och god smak till bröd och i matlagning.
Storlek
1250gram
Ingredienser: Ekologiskt fullkornsmjöl av dinkelVETE*, maltmjöl av KORN* *KRAV-ekologisk ingrediens
För din säkerhet vill vi uppmärksamma att denna produkt innehåller spannmål som innehåller gluten. Om du är allergisk mot något av dessa ämnen, vänligen ta detta i beaktande..
Näringsämne | Per 100g |
---|---|
Energi | 1500 kJ |
Energi | 360 kcal |
Fett | 3.3 g |
- Varav mättat fett | 0.5 g |
Kolhydrat | 64 g |
- Varav sockerarter | 0.7 g |
Protein | 13 g |
Salt | 0.01 g |
Fiber | 9.1 g |
Folsyra | 34 µg |
Järn | 3.7 mg |
Vitamin B6 | 0.26 mg |
Fosfor | 360 mg |
Kalium | 410 mg |
Magnesium | 110 mg |
Niacin | 7.7 mg |
Tiamin | 0.36 mg |
Zink | 3 mg |
Förvaras i 15°C till 25°C för optimal hållbarhet upp till 365 dagar.
Förvaringstemperatur
15°C till 25°C
Total hållbarhet
Upp till 365 dagar
Tillverkningsland
Sverige
Företag
Saltå Kvarn AB
Org.nr: 556539-6966
I en portion på 100g finns det 13g protein.
Per 100g portion innehåller Dinkelmjöl fullkor 64g kolhydrater tillsammans med 3.3g fett.
Dinkelmjöl fullkor innehåller allergenet spannmål som innehåller gluten.
Dinkelmjöl fullkor tillverkas i en miljö utan deklarerade spår av allergener.
Du kan kontakta Saltå Kvarn AB på följande sätt: Telefon: 08-551 508 00. E-post: info@saltakvarn.se. Adress: Saltå, 153 91 Järna.