Helt vete är en fullkornsprodukt som har kvar alla sädeskornets beståndsdelar. Helt vete kan användas kokt som ris eller i en sallad. Om du har en egen sädeskvarn kan du mala ditt eget fullkornsmjöl. Vid brödbak kan 10 % av mjölet ersättas av helt vete. Det gör brödet extra saftigt och gott. Koka då vetet utan salt.
Storlek
25000gram
Ingredienser: Ekologiskt VETE* helt *KRAV-certifierad ekologisk ingrediens
För din säkerhet vill vi uppmärksamma att denna produkt innehåller spannmål som innehåller gluten. Om du är allergisk mot något av dessa ämnen, vänligen ta detta i beaktande..
Näringsämne | Per 100g |
---|---|
Energi | 1400 kJ |
Energi | 330 kcal |
Fett | 2.5 g |
- Varav mättat fett | 0.5 g |
- Varav fleromättat fett | 1.1 g |
- Varav enkelomättat fett | 0.5 g |
Kolhydrat | 61 g |
- Varav sockerarter | 0.7 g |
Protein | 10 g |
Salt | 0.01 g |
Fiber | 11 g |
Folsyra | 43 µg |
Järn | 5 mg |
Vitamin B6 | 0.35 mg |
Fosfor | 350 mg |
Magnesium | 130 mg |
Tiamin | 0.4 mg |
Zink | 2.3 mg |
Förvaras i högst 22°C för optimal hållbarhet upp till 730 dagar.
Förvaringstemperatur
Maximum 22°C
Total hållbarhet
Upp till 730 dagar
Tillverkningsland
Sverige
Företag
Saltå Kvarn AB
Org.nr: 556539-6966
I en portion på 100g finns det 10g protein.
Per 100g portion innehåller Vete hel 61g kolhydrater tillsammans med 2.5g fett.
Vete hel innehåller allergenet spannmål som innehåller gluten.
Vete hel tillverkas i en miljö utan deklarerade spår av allergener.
Du kan kontakta Saltå Kvarn AB på följande sätt: Telefon: 08-551 508 00. E-post: info@saltakvarn.se. Adress: Saltå, 153 91 Järna.