Rågkross är hel fullkornsråg som klippts i bitar, även kallat "steel cut". Både kli och grodd finns kvar vilket gör den rik på fiber. För saftiga och smakrika bröd: Om du vill använda rågkross i brödbaket så ska den blötläggas i kylen över natten (8?10 timmar) eller så gör du en skållning. För att skålla slår du 1,5 dl kokande vatten över 1 dl kross och låter den stå och svälla i minst 3 timmar. Du kan sedan byta ut ca 20% av mjölet mot blötlagd eller skållad rågkross. Det ger ett riktigt gott och saftigt bröd.
Storlek
550gram
Ingredienser Ekologisk hel RÅG* som klippts i bitar *KRAV-ekologisk ingrediens
För din säkerhet vill vi uppmärksamma att denna produkt innehåller spannmål som innehåller gluten. Om du är allergisk mot något av dessa ämnen, vänligen ta detta i beaktande..
Näringsämne | Per 100g |
---|---|
Energi | 1350 kJ |
Energi | 330 kcal |
Fett | 1.5 g |
- Varav mättat fett | 0.5 g |
Kolhydrat | 61 g |
- Varav sockerarter | 2.4 g |
Protein | 9.2 g |
Salt | 0.01 g |
Fiber | 13 g |
Folsyra | 50 µg |
Järn | 2.8 mg |
Vitamin B6 | 0.35 mg |
Fosfor | 350 mg |
Kalium | 450 mg |
Magnesium | 110 mg |
Tiamin | 0.2 mg |
Zink | 2.5 mg |
Förvaras i 15°C till 25°C för optimal hållbarhet upp till 365 dagar.
Förvaringstemperatur
15°C till 25°C
Total hållbarhet
Upp till 365 dagar
Tillverkningsland
Sverige
Företag
Saltå Kvarn AB
Org.nr: 556539-6966
I en portion på 100g finns det 9.2g protein.
Per 100g portion innehåller Rågkross KRAV 61g kolhydrater tillsammans med 1.5g fett.
Rågkross KRAV innehåller allergenet spannmål som innehåller gluten.
Rågkross KRAV tillverkas i en miljö utan deklarerade spår av allergener.
Du kan kontakta Saltå Kvarn AB på följande sätt: Telefon: 08-551 508 00. E-post: info@saltakvarn.se. Adress: Saltå, 153 91 Järna.