Saltå rågkross är hel fullkornsråg som klippts i bitar. Både kli och grodd finns kvar vilket gör det rikt på kostfiber. Det är också en källa till magnesium, järn och zink. Rågkross har en robust smak av spannmål och passar bra till gröt men är också jättegott i bröd. Om du vill använda rågkross i brödbaket så ska den blötläggas över natten (8–10 timmar) eller så gör du en skållning. Det betyder att du slår kokande vatten över krossen och sedan låter den stå och svälla i minst 3 timmar. Till skållning tar man 1 dl kross och 1,5 dl kokade vatten. Du kan sedan byta ut ca 20 procent av mjölet mot blötlagd eller skållad rågkross. Det ger ett riktigt gott och saftigt bröd.
Storlek
25000gram
Ingredienser Ekologisk hel RÅG* som klippts i bitar *KRAV-certifierad ekologisk ingrediens
För din säkerhet vill vi uppmärksamma att denna produkt innehåller spannmål som innehåller gluten. Om du är allergisk mot något av dessa ämnen, vänligen ta detta i beaktande..
Näringsämne | Per 100g |
---|---|
Energi | 1350 kJ |
Energi | 330 kcal |
Fett | 2.5 g |
- Varav mättat fett | 0.5 g |
- Varav fleromättat fett | 1.2 g |
- Varav enkelomättat fett | 0.5 g |
Kolhydrat | 60 g |
- Varav sockerarter | 2.5 g |
Protein | 8.2 g |
Salt | 0.01 g |
Fiber | 14 g |
Folsyra | 56 µg |
Järn | 3.3 mg |
Vitamin B6 | 0.35 mg |
Fosfor | 360 mg |
Magnesium | 110 mg |
Tiamin | 0.3 mg |
Zink | 2.1 mg |
Förvaras i högst 22°C för optimal hållbarhet upp till 365 dagar.
Förvaringstemperatur
Maximum 22°C
Total hållbarhet
Upp till 365 dagar
Tillverkningsland
Sverige
Företag
Saltå Kvarn AB
Org.nr: 556539-6966
I en portion på 100g finns det 8.2g protein.
Per 100g portion innehåller Rågkross KRAV 60g kolhydrater tillsammans med 2.5g fett.
Rågkross KRAV innehåller allergenet spannmål som innehåller gluten.
Rågkross KRAV tillverkas i en miljö utan deklarerade spår av allergener.
Du kan kontakta Saltå Kvarn AB på följande sätt: Telefon: 08-551 508 00. E-post: info@saltakvarn.se. Adress: Saltå, 153 91 Järna.