Saltå Havrekross framställs av hel, ångbehandlad, skalad havre som klippts i bitar. Det är en fullkornsprodukt med både grodd och kli kvar som är rik på kostfiber, magnesium, järn och zink. Gott till gröt! Vid brödbak kan 20 % av mjölet ersättas av havrekross. Det gör brödet extra saftigt och gott. Prova också att blanda lite blötlagd havrekross i köttbullsmeten. Jättegott!
Storlek
25000gram

Ekologisk hel HAVRE* som klippts i bitar *KRAV-certifierad ekologisk ingrediens
För din säkerhet vill vi uppmärksamma att denna produkt innehåller spannmål som innehåller gluten. Om du är allergisk mot något av dessa ämnen, vänligen ta detta i beaktande..
| Näringsämne | Per 100g | 
|---|---|
| Energi | 1550 kJ | 
| Energi | 370 kcal | 
| Fett | 7.3 g | 
| - Varav mättat fett | 0.7 g | 
| Kolhydrat | 57 g | 
| - Varav sockerarter | 1.3 g | 
| Protein | 14 g | 
| Salt | 0.1 g | 
| Fiber | 10 g | 
| Järn | 6.3 mg | 
| Fosfor | 430 mg | 
| Kalium | 410 mg | 
| Magnesium | 134 mg | 
| Tiamin | 0.33 mg | 
| Zink | 4.5 mg | 
Förvaras i högst 22°C för optimal hållbarhet upp till 365 dagar.
Förvaringstemperatur
Maximum 22°C
Total hållbarhet
Upp till 365 dagar
Tillverkningsland
Sverige
Företag
Saltå Kvarn AB
Org.nr: 556539-6966
I en portion på 100g finns det 14g protein.
Per 100g portion innehåller Havrekross KRAV 57g kolhydrater tillsammans med 7.3g fett.
Havrekross KRAV innehåller allergenet spannmål som innehåller gluten.
Havrekross KRAV tillverkas i en miljö utan deklarerade spår av allergener.
Du kan kontakta Saltå Kvarn AB på följande sätt: Telefon: 08-551 508 00. E-post: info@saltakvarn.se. Adress: Saltå, 153 91 Järna.