Saltå Havrekross framställs av hel, ångbehandlad, skalad havre som klippts i bitar. Det är en fullkornsprodukt med både grodd och kli kvar som är rik på kostfiber, magnesium, järn och zink. Gott till gröt! Vid brödbak kan 20 % av mjölet ersättas av havrekross. Det gör brödet extra saftigt och gott. Prova också att blanda lite blötlagd havrekross i köttbullsmeten. Jättegott!
Storlek
25000gram
Ekologisk hel HAVRE* som klippts i bitar *KRAV-certifierad ekologisk ingrediens
För din säkerhet vill vi uppmärksamma att denna produkt innehåller spannmål som innehåller gluten. Om du är allergisk mot något av dessa ämnen, vänligen ta detta i beaktande..
Näringsämne | Per 100g |
---|---|
Energi | 1550 kJ |
Energi | 370 kcal |
Fett | 7.3 g |
- Varav mättat fett | 0.7 g |
Kolhydrat | 57 g |
- Varav sockerarter | 1.3 g |
Protein | 14 g |
Salt | 0.1 g |
Fiber | 10 g |
Järn | 6.3 mg |
Fosfor | 430 mg |
Kalium | 410 mg |
Magnesium | 134 mg |
Tiamin | 0.33 mg |
Zink | 4.5 mg |
Förvaras i högst 22°C för optimal hållbarhet upp till 365 dagar.
Förvaringstemperatur
Maximum 22°C
Total hållbarhet
Upp till 365 dagar
Tillverkningsland
Sverige
Företag
Saltå Kvarn AB
Org.nr: 556539-6966
I en portion på 100g finns det 14g protein.
Per 100g portion innehåller Havrekross KRAV 57g kolhydrater tillsammans med 7.3g fett.
Havrekross KRAV innehåller allergenet spannmål som innehåller gluten.
Havrekross KRAV tillverkas i en miljö utan deklarerade spår av allergener.
Du kan kontakta Saltå Kvarn AB på följande sätt: Telefon: 08-551 508 00. E-post: info@saltakvarn.se. Adress: Saltå, 153 91 Järna.