Saltås fyrkornskross är en blandning av lika delar vete, råg, korn och havre som klippts i bitar. Det är en fullkornsprodukt som har både grodd och kli kvar vilket ger den ett högt kostfiberinnehåll. Den är också rik på fosfor, magnesium och järn. Fyrkornskross har en robust smak av spannmål och passar bra till gröt. Vid brödbak kan 20 % av mjölet ersättas av fyrkornskross. Det gör brödet extra saftigt och gott. Koka då krossen utan salt.
Storlek
25000gram
Ingredienser Skalad HAVRE*, skalat KORN*, RÅG* och VETE* som klippts i bitar *KRAV-certifierad ekologisk ingrediens
För din säkerhet vill vi uppmärksamma att denna produkt innehåller spannmål som innehåller gluten. Om du är allergisk mot något av dessa ämnen, vänligen ta detta i beaktande..
Näringsämne | Per 100g |
---|---|
Energi | 1450 kJ |
Energi | 340 kcal |
Fett | 3.8 g |
- Varav mättat fett | 0.5 g |
- Varav fleromättat fett | 1.3 g |
- Varav enkelomättat fett | 0.7 g |
Kolhydrat | 61 g |
- Varav sockerarter | 1.3 g |
Protein | 10 g |
Salt | 0.01 g |
Fiber | 11 g |
Folsyra | 31 µg |
Järn | 4.5 mg |
Fosfor | 348 mg |
Kalium | 388 mg |
Magnesium | 116 mg |
Tiamin | 0.34 mg |
Zink | 2.8 mg |
Förvaras i högst 22°C för optimal hållbarhet upp till 365 dagar.
Förvaringstemperatur
Maximum 22°C
Total hållbarhet
Upp till 365 dagar
Tillverkningsland
Sverige
Företag
Saltå Kvarn AB
Org.nr: 556539-6966
I en portion på 100g finns det 10g protein.
Per 100g portion innehåller Fyrkornskross KRAV 61g kolhydrater tillsammans med 3.8g fett.
Fyrkornskross KRAV innehåller allergenet spannmål som innehåller gluten.
Fyrkornskross KRAV tillverkas i en miljö utan deklarerade spår av allergener.
Du kan kontakta Saltå Kvarn AB på följande sätt: Telefon: 08-551 508 00. E-post: info@saltakvarn.se. Adress: Saltå, 153 91 Järna.