Saltå Kvarns dinkelflingor är framställda av svenskt ekologiskt dinkelvete som skalats, ångats och valsats till flingor. Dinkelvete, även känt som spelt, är en så kallad kultursort och är ett mycket gammalt veteslag. Kultursorter som dinkel gynnar småskaligt ekologiskt jordbruk och smakar mer än moderna vetesorter. Dinkelflingor är en fullkornsprodukt som ger god smak till gröt och müsli. De är också rika på fiber och niacin samt mineralerna magnesium och zink.
Storlek
650gram
Ingredienser FullkornsdinkelVETE* som ångats och valsats till flingor *KRAV-ekologisk ingrediens
För din säkerhet vill vi uppmärksamma att denna produkt innehåller spannmål som innehåller gluten. Om du är allergisk mot något av dessa ämnen, vänligen ta detta i beaktande..
Näringsämne | Per 100g |
---|---|
Energi | 1450 kJ |
Energi | 340 kcal |
Fett | 1.9 g |
- Varav mättat fett | 0.5 g |
Kolhydrat | 60 g |
- Varav sockerarter | 0.7 g |
Protein | 15 g |
Salt | 0.01 g |
Fiber | 7 g |
Fosfor | 412 mg |
Kalium | 388 mg |
Magnesium | 115 mg |
Niacin | 6.8 mg |
Zink | 4 mg |
Förvaras i 15°C till 25°C för optimal hållbarhet upp till 365 dagar.
Förvaringstemperatur
15°C till 25°C
Total hållbarhet
Upp till 365 dagar
Tillverkningsland
Sverige
Företag
Saltå Kvarn AB
Org.nr: 556539-6966
I en portion på 100g finns det 15g protein.
Per 100g portion innehåller Dinkelflingor KRAV 60g kolhydrater tillsammans med 1.9g fett.
Dinkelflingor KRAV innehåller allergenet spannmål som innehåller gluten.
Dinkelflingor KRAV tillverkas i en miljö utan deklarerade spår av allergener.
Du kan kontakta Saltå Kvarn AB på följande sätt: Telefon: 08-551 508 00. E-post: info@saltakvarn.se. Adress: Saltå, 153 91 Järna.