Saltås hela dinkel framställs genom att det hårda ytterskalet, spelten, skalas bort. Hel dinkel är en fullkornsprodukt med både kli och grodd kvar. God kokt som ris eller i en sallad. Du kan också använda kokt dinkel i bröd. Har du en egen sädeskvarn kan du mala ditt eget fullkornsmjöl. Vill du baka med hel dinkel så koka enligt grundreceptet men uteslut saltet. Du kan sedan byta ut ca 10 procent av mjölet mot kokt dinkel. Det gör brödet extra gott!
Storlek
25000gram
Ingredienser: Hel skalad DINKEL* *KRAV-certifierad ekologisk ingrediens
För din säkerhet vill vi uppmärksamma att denna produkt innehåller spannmål som innehåller gluten. Om du är allergisk mot något av dessa ämnen, vänligen ta detta i beaktande..
Näringsämne | Per 100g |
---|---|
Energi | 1450 kJ |
Energi | 350 kcal |
Fett | 2.4 g |
- Varav mättat fett | 0.5 g |
Kolhydrat | 60 g |
- Varav sockerarter | 7 g |
Protein | 15 g |
Salt | 0.1 g |
Fiber | 11 g |
Folsyra | 45 µg |
Järn | 4.44 mg |
Fosfor | 401 mg |
Kalium | 388 mg |
Magnesium | 136 mg |
Niacin | 6.8 mg |
Zink | 3.28 mg |
Förvaras i högst 22°C för optimal hållbarhet upp till 730 dagar.
Förvaringstemperatur
Maximum 22°C
Total hållbarhet
Upp till 730 dagar
Tillverkningsland
Sverige
Företag
Saltå Kvarn AB
Org.nr: 556539-6966
I en portion på 100g finns det 15g protein.
Per 100g portion innehåller Dinkel hel KRAV 60g kolhydrater tillsammans med 2.4g fett.
Dinkel hel KRAV innehåller allergenet spannmål som innehåller gluten.
Dinkel hel KRAV tillverkas i en miljö utan deklarerade spår av allergener.
Du kan kontakta Saltå Kvarn AB på följande sätt: Telefon: 08-551 508 00. E-post: info@saltakvarn.se. Adress: Saltå, 153 91 Järna.