Saltå Kvarns rågsikt är en färdig mjölblandning på svenskt spannmål som består av 60 % siktat vetemjöl och 40 % siktat rågmjöl. Mjölet är malt på soderkvarn, ett malverk med valsar av sten. Det fina med soderkvarnen är att den kallmaler mjölet. Det sker alltså ingen temperaturstegring vid malningen, vilket gör att mjölet behåller viktiga smak- och näringsämnen. Rågsikt passar bäst till matbröd och ger ett mjukt och gott bröd med mild fin rågsmak.
Storlek
1250gram
Ingredienser Ekologiskt VETEmjöl* (60%), siktat RÅGmjöl* (40%), maltmjöl av KORN* *KRAV-ekologisk ingrediens
För din säkerhet vill vi uppmärksamma att denna produkt innehåller spannmål som innehåller gluten. Om du är allergisk mot något av dessa ämnen, vänligen ta detta i beaktande..
Näringsämne | Per 100g |
---|---|
Energi | 1400 kJ |
Energi | 340 kcal |
Fett | 2.5 g |
- Varav mättat fett | 0.5 g |
Kolhydrat | 68 g |
- Varav sockerarter | 3.2 g |
Protein | 9.2 g |
Salt | 0.01 g |
Fiber | 5.1 g |
Tiamin | 0.23 mg |
Förvaras i 15°C till 25°C för optimal hållbarhet upp till 365 dagar.
Förvaringstemperatur
15°C till 25°C
Total hållbarhet
Upp till 365 dagar
Tillverkningsland
Sverige
Företag
Saltå Kvarn AB
Org.nr: 556539-6966
I en portion på 100g finns det 9.2g protein.
Per 100g portion innehåller Rågsikt KRAV 68g kolhydrater tillsammans med 2.5g fett.
Rågsikt KRAV innehåller allergenet spannmål som innehåller gluten.
Rågsikt KRAV tillverkas i en miljö utan deklarerade spår av allergener.
Du kan kontakta Saltå Kvarn AB på följande sätt: Telefon: 08-551 508 00. E-post: info@saltakvarn.se. Adress: Saltå, 153 91 Järna.