Saltå Kvarns kornkross framställs av helt skalat korn, som grovkrossats och sorterats. Kornkross passar bra till gröt, i bröd och till matlagning. Hel kokt korn är också jättegott att servera i stället för ris. Vid brödbak kan du byta ut ca 20 procent av mjölet mot blötlagd kornkross. Det ger ett riktigt gott och saftigt bröd.
Storlek
25000gram
Ekologiskt helt KORN* som skalats och klippts i bitar *KRAV-certifierad ekologisk ingrediens
För din säkerhet vill vi uppmärksamma att denna produkt innehåller korn. Vi vill även informera om att produkten tillverkas i en miljö där havre, råg, spelt och vete hanteras, och kan därför innehålla spår av dessa. Om du är allergisk mot något av dessa ämnen, vänligen ta detta i beaktande..
Näringsämne | Per 100g |
---|---|
Energi | 1450 kJ |
Energi | 340 kcal |
Fett | 3 g |
- Varav mättat fett | 0.5 g |
- Varav fleromättat fett | 1.4 g |
- Varav enkelomättat fett | 0.5 g |
Kolhydrat | 65 g |
- Varav sockerarter | 0.9 g |
Protein | 9.2 g |
Fiber | 7.6 g |
Järn | 3.5 mg |
Fosfor | 250 mg |
Kalium | 350 mg |
Magnesium | 89 mg |
Niacin | 5.7 mg |
Zink | 2.4 mg |
Förvaras i högst null°C för optimal hållbarhet upp till 365 dagar.
Total hållbarhet
Upp till 365 dagar
Tillverkningsland
Sverige
Företag
Saltå Kvarn AB
Org.nr: 556539-6966
I en portion på 100g finns det 9.2g protein.
Per 100g portion innehåller Kornkross 65g kolhydrater tillsammans med 3g fett.
Kornkross innehåller allergenet korn.
På grund av tillverkningsprocessen kan Kornkross innehålla spår av följande allergener: havre, råg, spelt och vete.
Du kan kontakta Saltå Kvarn AB på följande sätt: Telefon: 08-551 508 00. E-post: info@saltakvarn.se. Adress: Saltå, 153 91 Järna.