Fullkornsbulgur av ekologiskt, svenskt korn. Ett gott, näringsrikt, miljösmart, snabblagat och otroligt användbart val. Behandlat för att frigöra mineraler som järn och zink, vilket gör rätterna både hälsosamma och smakrika. Kornbulgur kan ersätta upp till hälften av köttet i en köttfärslimpa, köttbullar, lasagne, grytor m.m., med fortsatt högt innehåll av tillgängliga mineraler och nyttigt fullkorn. Passar utmärkt på salladsbuffén och kan då finnas tillgängligt varje dag för dem som behöver. Kokt som bulgur är det en näringsrik och god ersättning till ris som får en luftig och al dente konsistens. Rester kan blandas i soppor, grytor, biffar, bullar etc. och bidra med fullkorn, näring och smak. När växtbaserade livsmedel allt mer ersätter animaliska ökar kraven på att dessa ska tillgodose våra behov av mikronäringsämnen, som järn och zink. Efter kött är spannmål vår viktigaste källa till mineraler och fullkorn innehåller höga halter. Men i fröer, som spannmål, baljväxter och nötter är mineralerna bundna i fytinsyra, en så kallad antinutrient, som hindrar kroppen från att ta upp dem. Hidden in Grains har utvecklat en behandling som bryter ner fytinsyra och frigör järn, zink och andra mineraler, så de blir tillgängliga för din kropp att ta upp, om det behövs. De flesta barn och unga äter en bra kost som ger den näring de behöver, med undantag för järn och fullkorn. Mer än 80% av tonårsflickor äter en kost som inte når upp till det rekommenderade dagliga intaget för järn och en tredjedel av unga kvinnor har brist på järn (Riksmaten Ungdom 2017). Även tonårspojkar får för lite järn, men de har framför allt ett stort behov av zink. Den största riskfaktorn i vår kost är för lågt intag av fullkorn, långt över högt intag av rött kött och lågt intag av fibrer. Det är bara en av tio som når upp till Livsmedelsverkets rekommendation för fullkorn, vilket har stor påverkan på folkhälsan. Mer fullkorn i alla måltider kan hjälpa till att förebygga många vanliga sjukdomar. Vardagsmat med näringsrikedom!
Storlek
2000gram
Ekologiskt svenskt korn* som behandlats för ökad biotillgänglighet av mineraler, syra (mjölksyra) *KRAV-ekologisk
För din säkerhet vill vi uppmärksamma att denna produkt innehåller korn. Om du är allergisk mot något av dessa ämnen, vänligen ta detta i beaktande..
Näringsämne | Per 100g |
---|---|
Energi | 1450 kJ |
Energi | 340 kcal |
Fett | 3 g |
- Varav mättat fett | 0.5 g |
Kolhydrat | 65 g |
- Varav sockerarter | 0.9 g |
Protein | 9.2 g |
Salt | 0 g |
Järn | 3.5 mg |
Magnesium | 89 mg |
Zink | 2.4 mg |
Förvaras i högst null°C för optimal hållbarhet upp till 365 dagar.
Total hållbarhet
Upp till 365 dagar
Tillverkningsland
Sverige
Företag
Warbro Kvarn AB
Org.nr: 556743-4336
I en portion på 100g finns det 9.2g protein.
Per 100g portion innehåller Bulgur av korn KRAV 65g kolhydrater tillsammans med 3g fett.
Bulgur av korn KRAV innehåller allergenet korn.
Bulgur av korn KRAV tillverkas i en miljö utan deklarerade spår av allergener.
Du kan kontakta Warbro Kvarn AB på följande sätt: Telefon: 0730-34 39 88. E-post: info@warbrokvarn.se. Adress: Linds Gård, 640 24 Sköldinge.