Saltå Kvarns kruskakli är ett extra grovt vetekli som framställs av det tunna hölje som omger vetekornets kärna. Kruskakli är rikt på fiber, flera B-vitaminer samt mineralerna magnesium, järn och zink. Med kruskakli förhöjer du enkelt fiberhalten i brödbaket och matlagningen. När du bakar bröd kan du byta ut upp till 20 % av mjölet till kruskakli för att få ett saftigare bröd. Kruskakli är gott att strö på fil eller att blanda ner i gröt och müsli.
Storlek
450gram

Ingredienser Ekologiskt extra grovt VETEkli*, KORNmalt* *KRAV-ekologisk ingrediens
För din säkerhet vill vi uppmärksamma att denna produkt innehåller spannmål som innehåller gluten. Om du är allergisk mot något av dessa ämnen, vänligen ta detta i beaktande..
| Näringsämne | Per 100g |
|---|---|
| Energi | 1150 kJ |
| Energi | 270 kcal |
| Fett | 5 g |
| - Varav mättat fett | 0.8 g |
| Kolhydrat | 25 g |
| - Varav sockerarter | 1.3 g |
| Protein | 13 g |
| Salt | 0.01 g |
| Fiber | 38 g |
| Folsyra | 260 µg |
| Järn | 11 mg |
| Vitamin B6 | 1.35 mg |
| Fosfor | 1100 mg |
| Kalium | 1340 mg |
| Magnesium | 480 mg |
| Niacin | 23 mg |
| Riboflavin | 0.32 mg |
| Tiamin | 0.66 mg |
| Zink | 7.3 mg |
Förvaras i 5°C till 25°C för optimal hållbarhet upp till 365 dagar.
Förvaringstemperatur
5°C till 25°C
Total hållbarhet
Upp till 365 dagar
Tillverkningsland
Sverige
Företag
Saltå Kvarn AB
Org.nr: 556539-6966
I en portion på 100g finns det 13g protein.
Per 100g portion innehåller Kruskakli KRAV 25g kolhydrater tillsammans med 5g fett.
Kruskakli KRAV innehåller allergenet spannmål som innehåller gluten.
Kruskakli KRAV tillverkas i en miljö utan deklarerade spår av allergener.
Du kan kontakta Saltå Kvarn AB på följande sätt: Telefon: 08-551 508 00. E-post: info@saltakvarn.se. Adress: Saltå, 153 91 Järna.