Saltå Kvarns havrekli framställs av svensk ekologisk havre som skalas och ångprepareras. Därefter valsas och siktas det fiberrika kliet fram. Havrekli innehåller nästan dubbelt så mycket fibrer och protein som havregryn och är också rikt på bland annat tiamin, magnesium, järn och zink. Med havrekli får du en slät, smakrik och fin gröt. Det passar också att blanda i müsli, smoothies och i degar för mer saftiga och fiberrika bröd.
Storlek
425gram
Ingredienser Ekologiskt HAVREkli* *KRAV-ekologisk ingrediens
För din säkerhet vill vi uppmärksamma att denna produkt innehåller spannmål som innehåller gluten. Om du är allergisk mot något av dessa ämnen, vänligen ta detta i beaktande..
Näringsämne | Per 100g |
---|---|
Energi | 1500 kJ |
Energi | 360 kcal |
Fett | 7 g |
- Varav mättat fett | 1.3 g |
Kolhydrat | 45 g |
- Varav sockerarter | 3.2 g |
Protein | 19 g |
Salt | 0.01 g |
Fiber | 18 g |
Folsyra | 52 µg |
Järn | 6.9 mg |
Fosfor | 734 mg |
Magnesium | 235 mg |
Tiamin | 0.72 mg |
Zink | 3.1 mg |
Förvaras i 15°C till 25°C för optimal hållbarhet upp till 365 dagar.
Förvaringstemperatur
15°C till 25°C
Total hållbarhet
Upp till 365 dagar
Tillverkningsland
Sverige
Företag
Saltå Kvarn AB
Org.nr: 556539-6966
I en portion på 100g finns det 19g protein.
Per 100g portion innehåller Havrekli KRAV 45g kolhydrater tillsammans med 7g fett.
Havrekli KRAV innehåller allergenet spannmål som innehåller gluten.
Havrekli KRAV tillverkas i en miljö utan deklarerade spår av allergener.
Du kan kontakta Saltå Kvarn AB på följande sätt: Telefon: 08-551 508 00. E-post: info@saltakvarn.se. Adress: Saltå, 153 91 Järna.