Saltå Kvarns grahamsmjöl är ett stenmalet fullkornsmjöl av svenskt ekologiskt vete. Både grodd och kli finns kvar och det är därför rikt på fiber, fosfor och järn samt B-vitaminerna tiamin och niacin. Använd grahamsmjöl till grövre bröd och i matlagning när du önskar lite extra smak och fibrer. Grahamsmjöl är också gott att koka gröt på, gärna med torkade plommon, fikon och linfrön.
Storlek
1250gram
Ingredienser Ekologiskt fullkornsmjöl av VETE*, maltmjöl av KORN* *KRAV-ekologisk ingrediens
För din säkerhet vill vi uppmärksamma att denna produkt innehåller spannmål som innehåller gluten. Om du är allergisk mot något av dessa ämnen, vänligen ta detta i beaktande..
Näringsämne | Per 100g |
---|---|
Energi | 1400 kJ |
Energi | 330 kcal |
Fett | 2 g |
- Varav mättat fett | 0.5 g |
Kolhydrat | 61 g |
- Varav sockerarter | 0.7 g |
Protein | 10 g |
Salt | 0.01 g |
Fiber | 11 g |
Folsyra | 40 µg |
Järn | 5 mg |
Fosfor | 360 mg |
Kalium | 380 mg |
Magnesium | 110 mg |
Niacin | 5.7 mg |
Tiamin | 0.4 mg |
Zink | 2.8 mg |
Förvaras i 5°C till 25°C för optimal hållbarhet upp till 365 dagar.
Förvaringstemperatur
5°C till 25°C
Total hållbarhet
Upp till 365 dagar
Tillverkningsland
Sverige
Företag
Saltå Kvarn AB
Org.nr: 556539-6966
I en portion på 100g finns det 10g protein.
Per 100g portion innehåller Grahamsmjöl 61g kolhydrater tillsammans med 2g fett.
Grahamsmjöl innehåller allergenet spannmål som innehåller gluten.
Grahamsmjöl tillverkas i en miljö utan deklarerade spår av allergener.
Du kan kontakta Saltå Kvarn AB på följande sätt: Telefon: 08-551 508 00. E-post: info@saltakvarn.se. Adress: Saltå, 153 91 Järna.