Den äkta pepparn, Piper nigrum, tillhör den artrika familjen pepparväxter, Piperaceae. Från denna växt kommer svart-, vit- och grönpeppar. Peppar är en flerårig, ca 10 m lång klängväxt. Blommorna är små, vita till gröna och frukten är en enfröig stenfrukt. Vid skörd plockas de hela fruktställningarna för hand. Detta sker sex till åtta gånger per säsong med ca två veckors mellanrum. Vitpeppar får man genom att plocka de mogna frukterna som sedan får torka. Smaken på vitpeppar är inte lika intensiv som svartpeppar. Vitpeppar kan användas både hel och malen. Den ger allra bäst smak om man maler den själv i en pepparkvarn. Vitpeppar passar bra i vita såser och i stuvningar och även som bordskrydda. Om det bara står ”peppar” i ett recept så är det antingen svart- eller vitpeppar eller en blandning som avses. Kryddan packad i FSCmärkt återförslutningsbar kartong med skruvkork av förnybar plast från tallolja. Kryddan är packad i Fjälkinge i Skåne.
Storlek
500gram
Vitpeppar.
Förvaras i högst null°C för optimal hållbarhet upp till 1095 dagar.
Total hållbarhet
Upp till 1095 dagar
Tillverkningsland
Sverige
Företag
Culinar Sverige AB
Org.nr: 556192-5875