Grönpeppar kommer från samma planta som svart- och vitpeppar och är omogna frukter. Pepparn skördas omogen och för att den gröna färgen ska behållas brukar de konserveras genom antingen frystorkning eller läggas i en lag (i regel saltlag eller vinäger). Smaken är aromatisk, har en mjukare och mer nyanserad karaktär än hos både svart- och vitpeppar, men ändå med en behaglig hetta. Kockens grönpeppar ligger i en lag. Grönpeppar passar bra i såser, färsrätter och till grillat.
Storlek
1650gram
Grönpeppar, vatten, salt, surhetsreglerande medel (ättiksyra).
Näringsämne | Per 100g |
---|---|
Energi | 290 kJ |
Energi | 70 kcal |
Fett | 2.2 g |
- Varav mättat fett | 0.5 g |
Kolhydrat | 6.1 g |
- Varav sockerarter | 0 g |
Protein | 2 g |
Salt | 14 g |
Förvaras i 8°C till 25°C för optimal hållbarhet upp till 540 dagar.
Förvaringstemperatur
8°C till 25°C
Total hållbarhet
Upp till 540 dagar
Tillverkningsland
Spanien
Företag
Culinar Sverige AB
Org.nr: 556192-5875
I en portion på 100g finns det 2g protein.
Per 100g portion innehåller Grönpeppar i lag hink 6.1g kolhydrater tillsammans med 2.2g fett.