Grönpeppar kommer från samma planta som svart- och vitpeppar och är omogna frukter. Pepparn skördas omogen och för att den gröna färgen ska behållas brukar de konserveras genom antingen frystorkning eller läggas i en lag (i regel saltlag eller vinäger). Smaken är aromatisk, har en mjukare och mer nyanserad karaktär än hos både svart- och vitpeppar, men ändå med en behaglig hetta. Kockens grönpeppar ligger i en lag som består av: vatten, vinäger, ättika och salt. Grönpeppar passar bra i såser, färsrätter och till grillat.
Storlek
1500gram
Grönpeppar, vatten, vinäger, ättika, 6% salt.
Näringsämne | Per 100g |
---|---|
Energi | 230 kJ |
Energi | 50 kcal |
Fett | 0.9 g |
- Varav mättat fett | 0.5 g |
Kolhydrat | 9.8 g |
- Varav sockerarter | 0 g |
Protein | 1.8 g |
Salt | 9.9 g |
Förvaras i högst null°C för optimal hållbarhet upp till 1825 dagar.
Total hållbarhet
Upp till 1825 dagar
Företag
Culinar Sverige AB
Org.nr: 556192-5875
I en portion på 100g finns det 1.8g protein.
Per 100g portion innehåller Grönpeppar i lag hink 9.8g kolhydrater tillsammans med 0.9g fett.