Grönpeppar kommer från samma planta som svart- och vitpeppar och är omogna frukter. Pepparn skördas omogen och för att den gröna färgen ska behållas brukar de konserveras genom antingen frystorkning eller läggas i en lag (i regel saltlag eller vinäger). Smaken är aromatisk, har en mjukare och mer nyanserad karaktär än hos både svart- och vitpeppar, men ändå med en behaglig hetta. De frystorkade kornen är lätta och krispiga och inte alls lika hårda som svart- eller vitpepparkorn. Grönpeppar passar bra i såser, färsrätter och till grillat. Kryddan är packad i FSCmärkt kartong med skruvkork där plastråvaran från tallolja. Kryddan är packad i Fjälkinge i Skåne.
Storlek
150gram
Grönpeppar (frystorkad)
Förvaras i högst null°C för optimal hållbarhet upp till 1825 dagar.
Total hållbarhet
Upp till 1825 dagar
Tillverkningsland
Sverige
Företag
Culinar Sverige AB
Org.nr: 556192-5875