Achiote kryddpasta är ett måste som smaksättare & färgämne i det mexikanska köket. En fantastisk kryddmix som lyfter dina tacorätter. Achiote, eller annatto, är en typ av recado, en koncentrerad kryddmix och basvara i det mexikanska köket som är ger en djupröd färg. Används t ex i marinad till taco al pastor för att ge rätten sin unika färg och smak, samt som marinad till flera olika fisk, kyckling– och kötträtter för att ge en fin pepprig, rökig smak med toner av nötighet och sötma. Pastan kan mortlas eller lösas upp med citronjuice, apelsinjuice, vatten, olja eller vinäger för att sedan användas som marinad.
Storlek
1000gram
Vatten, annattofrön, majsmjöl, salt, vitlök, kryddor, ättiksyra E260, konserveringsmedel E211.
Näringsämne | Per 100g |
---|---|
Energi | 831 kJ |
Energi | 196 kcal |
Fett | 3.1 g |
- Varav mättat fett | 0.3 g |
Kolhydrat | 36 g |
- Varav sockerarter | 0 g |
Protein | 5.7 g |
Salt | 7 g |
Förvaras i 5°C till 25°C för optimal hållbarhet upp till 912 dagar.
Förvaringstemperatur
5°C till 25°C
Total hållbarhet
Upp till 912 dagar
Tillverkningsland
Mexiko
Företag
AB Tage Lindblom
Org.nr: 556020-9107
I en portion på 100g finns det 5.7g protein.
Per 100g portion innehåller Achiote paste 36g kolhydrater tillsammans med 3.1g fett.