Krydda som görs av blomknoppar från busken Capparis. Efter plockning får knopparna ligga några timmar innan de läggs i svagt saltad ättikslag. Kapris har en syrlig, svagt bitter smak. Den används som smaksättning i fisksåser, potatissallader, sallader och till kanske det mest kända – wienerschnitzel och råbiff. Kaprisen behåller sin styrka även vid upphettning och passar därför både till kalla och varma rätter. Man kan även få tag på så kallad bärkapris. Den är större och har skaftet kvar. Den här typen av kapris är fin att dekorera med eller servera som tilltugg.
Storlek
1650gram
Kapris, vatten, vinäger, ättika, 6% salt.
Näringsämne | Per 100g |
---|---|
Energi | 100 kJ |
Energi | 20 kcal |
Fett | 0.5 g |
- Varav mättat fett | 0.5 g |
Kolhydrat | 3.2 g |
- Varav sockerarter | 0 g |
Protein | 1.4 g |
Salt | 14 g |
Förvaras i högst null°C för optimal hållbarhet upp till 1825 dagar.
Total hållbarhet
Upp till 1825 dagar
Företag
Culinar Sverige AB
Org.nr: 556192-5875
I en portion på 100g finns det 1.4g protein.
Per 100g portion innehåller Kapris i lag hink 3.2g kolhydrater tillsammans med 0.5g fett.