Hoppa till huvudinnehåll
MatOnline Logo
LivsmedelMatbutiker

© 2025 MatOnline. Alla rättigheter förbehållna.
Kategori och productdata tillhandahålls av dabas.com

  1. Livsmedel
  2. Kolonial/Speceri
  3. Kryddor
  4. Blandade kryddor utan glutamat
  5. Curry Madras purepak
  1. Livsmedel/
  2. Kolonial/Speceri/
  3. Kryddor/
  4. Blandade kryddor utan glutamat/
  5. Curry Madras purepak

Curry Madras purepak

KOCKENS

Curry är en blandning av olika kryddor i pulverform med ganska varierande sammansättning. Generellt kan antalet kryddor kan variera från 3 till över 20 stycken i en curry. Gurkmeja, som ger den karaktäristiska färgen, ska alltid ingå. Kockens curry består av 11 olika kryddor: Koriander, gurkmeja, bockhornsklöverfrön, fänkål, ingefära, spiskummin, svartpeppar, cayennepeppar, vitlök, kryddnejlika, kanel. Personer som är allergiska mot baljväxter som jordnötter, sojabönor, ärtor och bönor kan även reagera på bockhornsklöver. Fänkål tillhör flockblommiga växter (familjen Apiaceae). Personer med allergi mot gråbo och selleri kan även vara känsliga för denna krydda. Curry som innehåller cayenne kallas även för Curry Madras. Curry passar bra till höns, griskött, kyckling och ris. Kryddblandningen packad i FSCmärkt kartong med skruvkork, plastråvara från tallolja. Kryddan är packad i Fjälkinge i Skåne.

Storlek

900gram

Curry Madras purepak

Ingredienser & Allergener

Ingredienser

Koriander, gurkmeja, bockhornsklöverfrön, fänkål, ingefära, spiskummin, svartpeppar, cayennepeppar, vitlök, kryddnejlika, kanel.

Förvaring & Hållbarhet

Förvaras i högst null°C för optimal hållbarhet upp till 1095 dagar.

Total hållbarhet

Upp till 1095 dagar

Ursprung & Tillverkare

Tillverkningsland

Sverige

Företag

Culinar Sverige AB

Org.nr: 556192-5875

Kontakt

Gamla vägen 27

291 67 Kristianstad

Tel: 044-585 00

vcd@kockens.se

Besök webbplats

Vanliga frågor om Curry Madras purepak

←Tillbaka till Produkter