Löfbergs kokkaffe Mellanrost framhäver en fin och mjuk arom med lång, rund eftersmak. Smaken domineras av en lätt nötaktig sötma med inslag av behaglig syrlighet i eftersmaken. Kokkaffet är 100% arabicakaffe från Syd- och Centralamerika samt Östafrika. Kaffet är certifierat av Rainforest Alliance, vilket är en oberoende organisation som arbetar för att skapa hållbara försörjningsmöjligheter för kaffeodlare och att bevara den biologiska mångfalden. EN GOD KOPP KAFFE: Kokkaffe är en grov malning som lämpar sig för beredning i kaffepanna. När man ”kokar” kaffe doserar man de malda kaffebönorna direkt i en kaffepanna med kallt, friskt vatten. Dosera cirka 65g kaffe/liter vatten. Och för allra bästa smak, glöm inte att göra ren din kokare. Kaffet ska sedan endast sjuda upp utan att koka och därefter stå och dra i ca 5 minuter. Om kaffet får koka förstörs en del av de fina aromerna och kaffet blir beskare i smaken. Några droppar kallt vatten i pipen hjälper sumpen att sjunka. HÅLLBARHET PÅ KAFFET. Vi rekommenderar att kaffet förvaras torrt, svalt och mörkt, i sluten ursprungsförpackning. Kaffets smak skadas av syre, exponering av ljus samt fukt som uppstår om kaffet utsätts för temperaturförändringar. Öppnad förpackning bör förbrukas inom 10-14 dagar. NÄR KAFFET ÄR SLUT Av miljöskäl är den arombevarande plasten i förpackningen mycket tunn vilket möjliggörs av det skyddande pappersomslaget. Vår förpackning innehåller dessutom plast från förnybar råvara. Källsortera pappret som pappersförpackning och påsen som plast. Filter och sump sorteras som matavfall och kan komposteras.
Storlek
450gram
100 % ARABICABÖNOR
Förvaras i högst 25°C för optimal hållbarhet upp till 540 dagar.
Förvaringstemperatur
Maximum 25°C
Total hållbarhet
Upp till 540 dagar
Tillverkningsland
Sverige
Företag
Löfbergs Lila AB
Org.nr: 556290-7088