Solroskärnor är de skalade fröna från solrosblomman. De har en mild nötaktig smak och kan också användas i stället för nötter i många rätter. Solroskärnor har ett högt innehåll av fleromättat fett och är rika på vitamin E, magnesium, järn och zink. Solroskärnor kan användas i bröd, kakor och frukosträtter. Naturella eller rostade är de jättegoda i sallader och wok.
Storlek
2500gram

Ingredienser: Ekologiska solroskärnor* *KRAV-certifierad ekologisk ingrediens
| Näringsämne | Per 100g |
|---|---|
| Energi | 2500 kJ |
| Energi | 590 kcal |
| Fett | 50 g |
| - Varav mättat fett | 5.2 g |
| Kolhydrat | 13 g |
| - Varav sockerarter | 1.7 g |
| Protein | 23 g |
| Salt | 0.01 g |
| Fiber | 6 g |
| Järn | 6.8 mg |
| Vitamin E | 28.1 mg |
| Magnesium | 355 mg |
| Zink | 5.1 mg |
Förvaras i 8°C till 22°C för optimal hållbarhet upp till 365 dagar.
Förvaringstemperatur
8°C till 22°C
Total hållbarhet
Upp till 365 dagar
Tillverkningsland
Tyskland
Företag
Saltå Kvarn AB
Org.nr: 556539-6966
I en portion på 100g finns det 23g protein.
Per 100g portion innehåller Solroskärnor KRAV 13g kolhydrater tillsammans med 50g fett.