Svarta bönor är milda och mjälla. Gott i grytor, soppor och vegetariska biffar. Du kan också blanda de kokta bönorna i en sallad. Tänk på att svarta bönor kan fälla ut en del av sin färg i vattnet. Koka dem alltså inte tillsammans med t ex vita bönor. När de är kokta, häll på lite olja, rör runt ? nu kan du blanda med andra bönor! Svarta bönor är rika på fibrer, folsyra och magnesium och har högt innehåll av proteiner.
Storlek
2500gram
Ingredienser Ekologiska svarta bönor* *KRAV-certifierad ekologisk ingrediens
Näringsämne | Per 100g |
---|---|
Energi | 1300 kJ |
Energi | 310 kcal |
Fett | 1.4 g |
- Varav mättat fett | 0.5 g |
Kolhydrat | 45 g |
- Varav sockerarter | 2.1 g |
Protein | 22 g |
Salt | 0.01 g |
Fiber | 16 g |
Folsyra | 444 µg |
Järn | 5 mg |
Magnesium | 171 mg |
Zink | 3.7 mg |
Förvaras i 8°C till 22°C för optimal hållbarhet upp till 730 dagar.
Förvaringstemperatur
8°C till 22°C
Total hållbarhet
Upp till 730 dagar
Tillverkningsland
Tyskland
Företag
Saltå Kvarn AB
Org.nr: 556539-6966
I en portion på 100g finns det 22g protein.
Per 100g portion innehåller Svarta Bönor KRAV 45g kolhydrater tillsammans med 1.4g fett.