Svarta bönor är milda och mjälla. Gott i grytor, soppor och vegetariska biffar. Du kan också blanda de kokta bönorna i en sallad. Tänk på att svarta bönor kan fälla ut en del av sin färg i vattnet. Koka dem alltså inte tillsammans med t ex vita bönor. När de är kokta, häll på lite olja, rör runt ? nu kan du blanda med andra bönor! Svarta bönor är rika på fibrer, folsyra och magnesium och har högt innehåll av proteiner.
Storlek
2500gram

Ingredienser Ekologiska svarta bönor* *KRAV-certifierad ekologisk ingrediens
| Näringsämne | Per 100g |
|---|---|
| Energi | 1300 kJ |
| Energi | 310 kcal |
| Fett | 1.4 g |
| - Varav mättat fett | 0.5 g |
| Kolhydrat | 45 g |
| - Varav sockerarter | 2.1 g |
| Protein | 22 g |
| Salt | 0.01 g |
| Fiber | 16 g |
| Folsyra | 444 µg |
| Järn | 5 mg |
| Magnesium | 171 mg |
| Zink | 3.7 mg |
Förvaras i 8°C till 22°C för optimal hållbarhet upp till 730 dagar.
Förvaringstemperatur
8°C till 22°C
Total hållbarhet
Upp till 730 dagar
Tillverkningsland
Tyskland
Företag
Saltå Kvarn AB
Org.nr: 556539-6966
I en portion på 100g finns det 22g protein.
Per 100g portion innehåller Svarta Bönor KRAV 45g kolhydrater tillsammans med 1.4g fett.