Kikärtsmjöl består av torkade och finmalda kikärtor. Det används i både bakning och matlagning och fungerar som bindemedel istället för ägg i veganska grönsaks- och bönbiffar, plättar och omeletter. Det går också bra att göra falafel på mjölet. I Frankrike används det till socca - provensalska kikärtspannkakor. I Indien är mjölet populärt och används där till rätten pakoras - friterade grönsaker. Mjölet måste tillagas (upphettas) innan förtäring.
Storlek
600gram
Kikärtsmjöl
Vi vill även informera om att produkten tillverkas i en miljö där nötter, jordnötter , spannmål som innehåller gluten, sojabönor och lupin hanteras, och kan därför innehålla spår av dessa. Om du är allergisk mot något av dessa ämnen, vänligen ta detta i beaktande..
Näringsämne | Per 100g |
---|---|
Energi | 1406 kJ |
Energi | 336 kcal |
Fett | 5 g |
- Varav mättat fett | 0.5 g |
Kolhydrat | 60 g |
- Varav sockerarter | 2.8 g |
Protein | 12.8 g |
Salt | 0.1 g |
Förvaras i högst null°C för optimal hållbarhet upp till 720 dagar.
Total hållbarhet
Upp till 720 dagar
Tillverkningsland
Indien
Företag
Sevan AB
Org.nr: 556348-0085
I en portion på 100g finns det 12.8g protein.
Per 100g portion innehåller Kikärtsmjöl 60g kolhydrater tillsammans med 5g fett.
Kikärtsmjöl är fri från deklarerade allergener.
På grund av tillverkningsprocessen kan Kikärtsmjöl innehålla spår av följande allergener: nötter, jordnötter , spannmål som innehåller gluten, sojabönor och lupin.
Du kan kontakta Sevan AB på följande sätt: Telefon: 08-546 070 00. E-post: kundservice@sevan.se. Adress: Metallvägen 59, 195 72 Rosersberg.