Kikärter kallas också Garbanzobönor. Saltå Kvarns kikärter har en mild nötig smak. Kikärter är kanske mest kända som ingrediens i hummus, men de kan användas i grytor och soppor, till biffar och i sallader. Kikärter är en källa till fiber.
Storlek
2500gram

Ingredienser Ekologiska kikärter* *KRAV-certifierad ekologisk ingrediens
| Näringsämne | Per 100g |
|---|---|
| Energi | 1450 kJ |
| Energi | 350 kcal |
| Fett | 4.8 g |
| - Varav mättat fett | 0.5 g |
| Kolhydrat | 51 g |
| - Varav sockerarter | 4.6 g |
| Protein | 20 g |
| Salt | 0.1 g |
| Fiber | 10 g |
| Folsyra | 557 µg |
| Järn | 6.9 mg |
| Kalcium | 150 mg |
| Magnesium | 160 mg |
Förvaras i 8°C till 22°C för optimal hållbarhet upp till 730 dagar.
Förvaringstemperatur
8°C till 22°C
Total hållbarhet
Upp till 730 dagar
Tillverkningsland
Tyskland
Företag
Saltå Kvarn AB
Org.nr: 556539-6966
I en portion på 100g finns det 20g protein.
Per 100g portion innehåller Kikärter KRAV 51g kolhydrater tillsammans med 4.8g fett.