Proteinrik ekologisk, KRAV-märkt och klimatkompenserad färs gjord på ärt och favabönprotein. Blötläggs i 20 min eller kokas i buljong och stekts. Enkel att använda, lätt att steka, fastnar inte och behåller konsistens. Ger en neutral/mild steksmak av ärta, har ingen bismak. Krydda efter egen smak. Ett prisvärt alternativ till animaliska proteiner. Torkad färs sväller ungefär 2,5 ggr vid kokning (1,25 kg torr färs blir ca 3,13 kg vid vid tillagning). Ursprung råvara (beroende på tillgång): EU. Uppfyller UHM kriterier: Efterskördsbehandling - grönsaker, 10391:1, Bas. Ekologisk vara - tillägg frukt & grönt, 11128, Avancerad. EU-ekologisk vara, 11009, Bas. GMO-fri vara, 10887, Bas. Information om ursprung - sammansatta produkter vegetabilier, 10372:1, Avancerad. Resthalter av bekämpningsmedel, 10882:1, Spjutspets.
Storlek
1250gram
Ingredienser: Ärtproteinmjöl* (80%), favaproteinmjöl*,salt. *=KRAV-ekologisk ingrediens.
Näringsämne | Per 100g |
---|---|
Energi | 1428 kJ |
Energi | 339 kcal |
Fett | 4.1 g |
- Varav mättat fett | 0.9 g |
Kolhydrat | 15 g |
- Varav sockerarter | 2.9 g |
Protein | 53 g |
Salt | 1.2 g |
Fiber | 15 g |
Förvaras i 5°C till 25°C för optimal hållbarhet upp till 720 dagar.
Förvaringstemperatur
5°C till 25°C
Total hållbarhet
Upp till 720 dagar
Tillverkningsland
Danmark
Företag
Midsona Sverige AB
Org.nr: 556420-6646
I en portion på 100g finns det 53g protein.
Per 100g portion innehåller Ärtfärs osötad Eko KRAV 15g kolhydrater tillsammans med 4.1g fett.