Hoppa till huvudinnehåll
MatOnline Logo
LivsmedelMatbutiker

© 2025 MatOnline. Alla rättigheter förbehållna.
Kategori och productdata tillhandahålls av dabas.com

  1. Livsmedel
  2. Kolonial/Speceri
  3. Baktillbehör
  4. Jäst/Bakpulver
  5. Bikarbonat Mellanburk
  1. Livsmedel/
  2. Kolonial/Speceri/
  3. Baktillbehör/
  4. Jäst/Bakpulver/
  5. Bikarbonat Mellanburk

Bikarbonat Mellanburk

KOCKENS

Bikarbonat är ett kemiskt jäsmedel (natriumvätekarbonat NaHCOȝ) till bakning som framställs syntetiskt ur koksalt och koldioxid. Skillnaden mellan bikarbonat och bakpulver är att syradelen saknas. När bikarbonatet reagerar med en syra frigörs koldioxid vilket gör att det jäser. Bikarbonat fungerar alltså bäst i sammanhang när någon syrlig ingrediens som exempelvis filmjölk, gräddfil eller lingon ingår. Bikarbonat kan bytas ut mot bakpulver. ½ tsk bikarbonat motsvarar 1 tsk bakpulver. Om man använder bikarbonat i en ljus kaka, exempelvis sockerkaka, finns dock risken att kakan blir missfärgad. Bikarbonat passar bäst till mörka kakor såsom mjuk pepparkaka och morotskaka. Bikarbonat är ett godkänt tillsatsämne i Sverige med E-nummer E500.

Storlek

500gram

Bikarbonat Mellanburk

Ingredienser & Allergener

Ingredienser

Natriumbikarbonat (E500).

Förvaring & Hållbarhet

Förvaras i högst null°C för optimal hållbarhet upp till 1825 dagar.

Total hållbarhet

Upp till 1825 dagar

Ursprung & Tillverkare

Tillverkningsland

Sverige

Företag

Culinar Sverige AB

Org.nr: 556192-5875

Kontakt

Gamla vägen 27

291 67 Kristianstad

Tel: 044-585 00

vcd@kockens.se

Besök webbplats

Vanliga frågor om Bikarbonat Mellanburk

←Tillbaka till Produkter