Gräddstabilisator gjort av animaliskt ursprung nöt, växtfiber och proteiner. Använd för att hjälpa vispad grädde att förbli stabil. Skapar en luftig, lätt och fluffig konsistens. Ett innovativt stabiliseringspulver med många fördelar: stabiliserar vispgrädde, förhindrar vattenavskiljning, ger en sammetslen textur som är stabil att skära. Använd i färsk grädde eller UHT grädde som ska vispas till alla typer av vispgräddebaserade desserter som tex. grädde, mousser, semifreddo, krämer, gräddblåsningsmaskiner m.m. Ger en utmärkt stabilitet vid upptining av frysta produkter. Bakverken håller sin stabilitet längre. Den är Halal-certifierad och är koscher i enlighet med alla Ortodox Judiska dietlagar. Grundrecept: Tillsätt gelecta cream när du börjar vispa färsk- eller UHT-grädden, vid en temperatur på minst 6 °C, i en vispmaskin. Börja med låg hastighet. När grädden tjocknar öka till medelhastighet. Vispa till önskad konsistens. För gräddmaskin, 1 kg vispgrädde, 200 g vatten, 50 g gelecta cream. Blanda ner gelecta cream i vätskan. Häll ner i maskinen. Kan sedan användas direkt. Dosering: 50 g per kg grädde. För en sötare grädde, tillsätt mellan 30 g (3%) och 100 g (10%) socker per 1000 g grädde.
Storlek
750gram
Dextrose, vegetabiliskt växtfiber (cikoria, ärter, potatis, plantago, linfrön), gelatin av animaliskt ursprung från nöt, risprotein.
Näringsämne | Per 100g |
---|---|
Energi | 1333 kJ |
Energi | 319 kcal |
Fett | 0.1 g |
- Varav mättat fett | 0.1 g |
- Varav fleromättat fett | 0 g |
- Varav enkelomättat fett | 0 g |
Kolhydrat | 58.1 g |
- Varav sockerarter | 57.7 g |
Protein | 2.9 g |
Salt | 0.5 g |
Förvaras i 15°C till 25°C för optimal hållbarhet upp till 1080 dagar.
Förvaringstemperatur
15°C till 25°C
Total hållbarhet
Upp till 1080 dagar
Tillverkningsland
Italien
Företag
Femtorp AB
Org.nr: 556604-9622
I en portion på 100g finns det 2.9g protein.
Per 100g portion innehåller Gräddstabilisator Cream Gelecta 58.1g kolhydrater tillsammans med 0.1g fett.