Rökt ost gör sig perfekt på ostbricka och är ett fint vegetariskt alternativ till rökt skinka. Att konservera ost genom rökning har anor från romartiden. Falbygdens® Rekommenderar Rökt ost görs av smält hårdost och har ljus, brun yta och en unik pikant röksmak i den gräddiga gula insidan. Kraven på smält hårdost är lika höga som på övrig ost. Råvaran tvättas, mals och hettas upp under omrörning, oftast under vakuum tills den smälter. Samtidigt tillsätts smältsalter. Ostmassan formas och förpackas medan den ännu är flytande varefter den spånröks.
Storlek
285gram
Ost (pastöriserad MJÖLK, salt, syrningskultur, ystenzym), vatten, SMÖR, vasslepulver, smältsalter (E452, E339), salt, rökarom.
För din säkerhet vill vi uppmärksamma att denna produkt innehåller mjölk. Om du är allergisk mot något av dessa ämnen, vänligen ta detta i beaktande..
Näringsämne | Per 100g |
---|---|
Energi | 1270 kJ |
Energi | 303 kcal |
Fett | 25 g |
- Varav mättat fett | 16 g |
Kolhydrat | 2.4 g |
- Varav sockerarter | 2 g |
Protein | 19 g |
Salt | 3.4 g |
Förvaras i 2°C till 10°C för optimal hållbarhet upp till 45 dagar.
Förvaringstemperatur
2°C till 10°C
Total hållbarhet
Upp till 45 dagar
Tillverkningsland
Nederländerna
Företag
Arla Foods AB
Org.nr: 556579-4400
I en portion på 100g finns det 19g protein.
Per 100g portion innehåller Rökt ost 2.4g kolhydrater tillsammans med 25g fett.
Rökt ost innehåller allergenet mjölk.
Rökt ost tillverkas i en miljö utan deklarerade spår av allergener.
Du kan kontakta Arla Foods AB på följande sätt: Telefon: 08-789 50 00. E-post: VCD@arlafoods.com. Adress: Rättarvägen 3, 169 68 Solna.