Rökt ost är gott på ostbricka och är ett bra alternativ till rökt skinka. Falbygdens® Rekommenderar Rökt ost har fast konsistens med unik pikant röksmak och peppar som ger extra sting. Vår rökost görs av smält hårdost och har ljus, brun yta och en unik pikant röksmak i den gräddiga gula insidan. Kraven på smält hårdost är lika höga som på övrig ost. Råvaran tvättas, mals och hettas upp under omrörning, oftast under vakuum tills den smälter. Samtidigt tillsätts smältsalter. Ostmassan formas och förpackas medan den ännu är flytande varefter den spånröks. Att konservera ost genom rökning har anor från romartiden.
Storlek
280gram
Ost (pastöriserad MJÖLK, salt, syrningskultur, löpe), vatten, SMÖR, smältsalter (E452, E339), svartpeppar, salt, rökarom.
För din säkerhet vill vi uppmärksamma att denna produkt innehåller mjölk. Om du är allergisk mot något av dessa ämnen, vänligen ta detta i beaktande..
Näringsämne | Per 100g |
---|---|
Energi | 1235 kJ |
Energi | 295 kcal |
Fett | 24 g |
- Varav mättat fett | 16 g |
Kolhydrat | 1 g |
- Varav sockerarter | 0.5 g |
Protein | 19 g |
Salt | 3.5 g |
Förvaras i 2°C till 10°C för optimal hållbarhet upp till 45 dagar.
Förvaringstemperatur
2°C till 10°C
Total hållbarhet
Upp till 45 dagar
Tillverkningsland
Nederländerna
Företag
Arla Foods AB
Org.nr: 556579-4400
I en portion på 100g finns det 19g protein.
Per 100g portion innehåller Rökt ost m peppar 1g kolhydrater tillsammans med 24g fett.
Rökt ost m peppar innehåller allergenet mjölk.
Rökt ost m peppar tillverkas i en miljö utan deklarerade spår av allergener.
Du kan kontakta Arla Foods AB på följande sätt: Telefon: 08-789 50 00. E-post: VCD@arlafoods.com. Adress: Rättarvägen 3, 169 68 Solna.