Spaniens mest kända fårost Manchego är omnämnd av författaren Miguel de Cervantes i den berömda boken Don Quijote. Man har hittat utrustning för osttillverkning vid arkeologiska utgrävningar i La Mancharegionen och formen på osten och det speciella zickzack-mönstret på ytan har den fått från tiden då den lagrades i formar som flätats av espartogräset. Idag får osten sin form från ostformar i metall. En äkta Manchego får bara tillverkas av oskummad mjölk från får som betat i La Mancharegionen. Falbygdens® Rekommenderar Manchego Valdehierro opast har en kraftfull smak, med tydlig sälta som gör att den passar perfekt till tapas eller varför inte som en god ost på ostbricka.
Storlek
150gram
Opastöriserad fårMJÖLK, syrningskultur, konserveringsmedel (E1105 (ÄGG)), kalciumklorid, löpe, salt. Kanten är inte ätbar.
För din säkerhet vill vi uppmärksamma att denna produkt innehåller mjölk och ägg. Om du är allergisk mot något av dessa ämnen, vänligen ta detta i beaktande..
Näringsämne | Per 100g |
---|---|
Energi | 1875 kJ |
Energi | 452 kcal |
Fett | 39 g |
- Varav mättat fett | 25 g |
Kolhydrat | 0.5 g |
- Varav sockerarter | 0.5 g |
Protein | 26 g |
Salt | 1.8 g |
Förvaras i högst 8°C för optimal hållbarhet upp till 28 dagar.
Förvaringstemperatur
Maximum 8°C
Total hållbarhet
Upp till 28 dagar
Tillverkningsland
Spanien
Företag
Arla Foods AB
Org.nr: 556579-4400
I en portion på 100g finns det 26g protein.
Per 100g portion innehåller Manchego opast 0.5g kolhydrater tillsammans med 39g fett.
Manchego opast innehåller följande allergener: mjölk och ägg.
Manchego opast tillverkas i en miljö utan deklarerade spår av allergener.
Du kan kontakta Arla Foods AB på följande sätt: Telefon: 08-789 50 00. E-post: VCD@arlafoods.com. Adress: Rättarvägen 3, 169 68 Solna.