Har du läst Don Quijote så känner du till Manchego. Av spanjorerna är den älskad och den serveras ofta som ost till tapas, men är också en god hårdost till ostbricka. Mjölken som används till osten ska vara oskummad och fåren måste ha betat i La Mancharegionen. Lagringstiden kan variera mellan två månader och två år, och smakerna utvecklas mer ju längre den lagras. Typiskt för Manchegon är ytans zickzack-mönster – en romantisk påminnelse om den tid då osten lagrades i formar flätade av Espartogräs från La Manchaplatån. Nu lagras den i moderna ostformar i metall. Falbygdens® Rekommenderar Manchego har en härligt smörig och något salt smak.
Storlek
160gram
Pastöriserad fårMJÖLK, syrningskultur, konserveringsmedel (E1105 (ÄGG)), kalciumklorid, löpe, salt
För din säkerhet vill vi uppmärksamma att denna produkt innehåller mjölk och ägg. Om du är allergisk mot något av dessa ämnen, vänligen ta detta i beaktande..
Näringsämne | Per 100g |
---|---|
Energi | 1820 kJ |
Energi | 439 kcal |
Fett | 37 g |
- Varav mättat fett | 24 g |
Kolhydrat | 2 g |
- Varav sockerarter | 1 g |
Protein | 26 g |
Salt | 1.7 g |
Förvaras i 2°C till 10°C för optimal hållbarhet upp till 21 dagar.
Förvaringstemperatur
2°C till 10°C
Total hållbarhet
Upp till 21 dagar
Tillverkningsland
Spanien
Företag
Arla Foods AB
Org.nr: 556579-4400
I en portion på 100g finns det 26g protein.
Per 100g portion innehåller Manchego 2g kolhydrater tillsammans med 37g fett.
Manchego innehåller följande allergener: mjölk och ägg.
Manchego tillverkas i en miljö utan deklarerade spår av allergener.
Du kan kontakta Arla Foods AB på följande sätt: Telefon: 08-789 50 00. E-post: VCD@arlafoods.com. Adress: Rättarvägen 3, 169 68 Solna.