Denna ost ska ätas värmd och smält. Namnet Raclette kommer från det franska ordet racler som betyder att skrapa av. Det sägs att en vinplockare tog fram sin ost för att äta vid brasan, satte en bit ost på sin kniv och höll den vid lågorna. När osten började smälta gav den en ljuvlig doft – han bjöd sina kamrater och raclette var född! Att äta ost på detta sätt kommer ursprungligen från Valais-regionen i Schweiz men har en lång tradition även i Frankrike. Smält Falbygdens® Rekommenderar Raclette 26% i ett raclettejärn och servera till kokt eller bakad potatis, ett gott bröd, små inlagda gurkor, syltlök och rökt skinka.
Storlek
200gram
Pastöriserad koMJÖLK, salt, syrningskultur, vegetabiliskt ystenzym, konserveringsmedel (E235).
För din säkerhet vill vi uppmärksamma att denna produkt innehåller mjölk. Om du är allergisk mot något av dessa ämnen, vänligen ta detta i beaktande..
Näringsämne | Per 100g |
---|---|
Energi | 1362 kJ |
Energi | 328 kcal |
Fett | 26 g |
- Varav mättat fett | 18 g |
Kolhydrat | 0.5 g |
- Varav sockerarter | 0.5 g |
Protein | 23 g |
Salt | 1.7 g |
Förvaras i 2°C till 10°C för optimal hållbarhet upp till 21 dagar.
Förvaringstemperatur
2°C till 10°C
Total hållbarhet
Upp till 21 dagar
Tillverkningsland
Frankrike
Företag
Arla Foods AB
Org.nr: 556579-4400
I en portion på 100g finns det 23g protein.
Per 100g portion innehåller Raclette 0.5g kolhydrater tillsammans med 26g fett.
Raclette innehåller allergenet mjölk.
Raclette tillverkas i en miljö utan deklarerade spår av allergener.
Du kan kontakta Arla Foods AB på följande sätt: Telefon: 08-789 50 00. E-post: VCD@arlafoods.com. Adress: Rättarvägen 3, 169 68 Solna.