Gruyère är en gul hårdost tillverkad av komjölk. Den smakrika osten är god att använda både som matlagningsost och på ostbricka. Denna ost är uppkallad efter staden Gruyères i Schweiz. Den har sitt ursprung i kantonerna Fribourg, Vaud, Neuchâtel, Jura och Bern. Fransk Gruyère måste ha hål enligt franska jordbrukslagstiftningen medan hål vanligtvis inte förekommer i schweizisk Gruyère. Falbygdens® Rekommenderar Gruyere Reserve är lagrad i ca 10 månader och har en kraftig nötaktig smak.
Storlek
250gram
Opastöriserad MJÖLK, salt, syrningskultur, löpe. Förpackad i en skyddande atmosfär.
För din säkerhet vill vi uppmärksamma att denna produkt innehåller mjölk. Om du är allergisk mot något av dessa ämnen, vänligen ta detta i beaktande..
Näringsämne | Per 100g |
---|---|
Energi | 1660 kJ |
Energi | 400 kcal |
Fett | 32 g |
- Varav mättat fett | 19 g |
Kolhydrat | 0.1 g |
- Varav sockerarter | 0.1 g |
Protein | 27 g |
Salt | 1.5 g |
Förvaras i högst 8°C för optimal hållbarhet upp till 41 dagar.
Förvaringstemperatur
Maximum 8°C
Total hållbarhet
Upp till 41 dagar
Tillverkningsland
Schweiz
Företag
Arla Foods AB
Org.nr: 556579-4400
I en portion på 100g finns det 27g protein.
Per 100g portion innehåller Gruyère Réserve 0.1g kolhydrater tillsammans med 32g fett.
Gruyère Réserve innehåller allergenet mjölk.
Gruyère Réserve tillverkas i en miljö utan deklarerade spår av allergener.
Du kan kontakta Arla Foods AB på följande sätt: Telefon: 08-789 50 00. E-post: VCD@arlafoods.com. Adress: Rättarvägen 3, 169 68 Solna.